Porta San Giovanni

Travel Europe

Travel Europe: Belgium

Matkusta Tsekin tasavallassa

Tsekki on upea matkakohde monesta syystä, vaikka se onkin suhteellisen pieni maa verrattuna moniin muihin Euroopan maihin. Mutta älä anna pienen koon hämätä – Tsekin tarjonta on suuri!

Maassa on muun muassa linnoja, vanhoja kaupunkeja, jopa 12 UNESCO-kohdetta ja lukuisia kirkkoja ja luostareita. Tsekin naapurimaat ovat Slovakia, Puola, Itävalta ja Saksa, joten se sopii matkakohteeksi ihan yksin tai sitten osana suurempaa Euroopan kierrosta.

Monet maan kaupungeista ovat todella viehättäviä, kuuluisin on kuitenkin pääkaupunki Praha, jota pidetään usein yhtenä Euroopan kauneimmista kaupungeista.

Praha perustettiin jo 800-luvulla, ja siksi kaupungista löytyykin paljon historiallista nähtävää, kuten esimerkiksi Vanha kaupunki, entinen juutalaiskortteli Josefov, Vyshehradin linna, Kansallisteatteri ja monet paikat jotka liittyvät kaupungin ehkä kuuluisimpaan kirjailjaan, Franz Kafkaan.

Prahasta voit autolla ajaessasi päästä mihin vaan Tsekin tasavallassa ainostaan kolmessa tunnissa, joten pitkät ajomatkat eivät ole Tsekissä ongelma.

Esimerkiksi Oloumucin kaupunki Määrissä, jossa voi katsoa muun muassa tuomiokirkkoa ja Pyhän kolminaisuuden pylvästä (UNESCON maailmanperintöluettelossa) on vierailun arvoinen ja ajomatkan päässä Prahasta. Myös linnat Pernštejn, Bouzov ja Křivoklát ovat suosittuja matkakohteita.

Nykyajan olut sai alkunsa Tsekistä, ja tsekkiläiset ovatkin siksi hyvin ylpeitä kansallisjuomastaan. Olutta juodaan Tsekissä niin usein kuin voidaan, mieluiten joka aterian yhteydessä. Monet turistit kokeilevatkin siksi matkansa yhteydessä jotain maan 470:stä oluesta.

Tsekin tasavallassa on suuri määrä eri majoitusvaihtoehtoja, hotelleista matkakoteihin ja yksityismajoituksiin. Monet hotelleista ovatkin suuren tarjonnan vuoksi todella hienoissa historiallisissa tai luonnonkauniissa paikoissa. Majoittuminen on kuitenkin edullista jos vertaa muihin Euroopan maihin, joten on suositeltavaa että turisti yrittää löytää erikoisen majoitusvaihtoehdon, koska mahdollisuuksia siihen on ehdottomasti Tsekin tasavallassa!

Maan ilmasto on vuoden ympäri keskieurooppalaisen miellyttävä .

Matkustaminen Espanjassa:

Austria: Wien

Matkusta EspanjassaEspanja on ollut suomalaisten suosima matkakohde jo vuosikymmenien ajan. Eikä ihmekään, maassa on paljon nähtävää ja sää sopii auringonpalvojille erinomaisesti.

Matkustaminen Itävallassa:

Austria: Wien

Matkusta ItävallassaItävallan sijainti tekee maasta täydellisen matkakohteen sinulle, joka haluat nähdä paljon matkallasi, koska maa sijaitse Euroopan keskipisteessä, ja sieltä on helppo matkustaa mm. Sveitsiin, Italiaan ja Saksaan.