Porta San Giovanni

Travel Europe

Travel Europe: Belgium

Matkusta Ranskassa

Ranska on yksi maailman suosituimmista matkakohteista ja ihan oikeutetusti. Nähtävyyksiä löytyy runsaasti ja ranskalainen ruoka, juoma ja kulttuuri ovat myös ne maailmankuuluisia.

Koska yksi maailman suurimmista lentokentistä sijaitsee Ranskassa monet Euroopan ulkopuolelta tulevat matkailijat tekevät pidemmän tai lyhyemmän pysähdyksen Ranskassa, mutta suurin osa matkailijoista tulee Ranskaan vierailemaan joko ”Valon kaupungissa” Pariisissa, joka on jo kauan ollut maailman suosituin matkakohde, Provencessa, tai Ranskan Rivieralla, vain muutamia suosittuja ranskalaisia matkakohteita mainitaksemme.

Ranskaan matkataan monesta syystä, onhan Pariisi yksi sekä gastronomian, muodin, kulttuurin ja politiikan pääkaupungeista. Monia viehättää kuitenkin maan ainutlaatuiset historialliset nähtävyydet, joita löytyy joka puolella maata. Maan historia on rikas ja paljon on säilynyt jälkipolvien ihmeteltäväksi. Louvre, Notre Dame, Versailles, taiteilija Monetin koti, Eiffel-torni... näitä tai mitään vastaavaa ei voi missään mualla kuin Ranskassa nähdä!

Jos historia ei kiinnosta niin kyllä nykyaikaisempaakin koettavaa löytyy, esimerkiksi Rivieralta, tai Eurodisney-huvipuistosta tai Nizzan kukkamarkkinoilta. Ja jos muoti tai ruoka tai viini kiinnostaa vähänkään tekemistä riittää kyllä pitkäksi aikaa!

Pariisi on nimittäin muodin ehdoton pääkaupunki, ja Pariisissa vieraillessa kuuluisien suunnittelijoiden historiaa, kotipaikkoja tai ihan vain nykyaikaista tuotosta on mahdollista nähdä monessa eri paikkaa. Myös shoppailu on Pariisissa mieluisaa, huolimatta kukkaron koosta. Jos kukkaro sattuu olemaan iso, ainutlaatuisia luksustuotteita löytyy todella paljon, ja jos kukkaro sattuu olemaan pienempi, Pariisin kuuluisat kirpputorit ja sen antiikkitarjonta sopii varmasti paremmin.

Ranskalainen ruoka kuuluu monien mielestä maailman parhaisiin, ja sitä, ja sen monia erikoisuuksia, ei tietenkään voi kokea paremmin kuin juuri Ranskassa.

Ranskalaiset viinit ovat maailmat parhaimpia, ja monet matkustavatkin siksi Ranskaan vain ja ainoastaan tutustuakseen viineihin paremmin. Erityisiä viinimatkoja, joissa käydään eri viinitarhoissa, on tarjolla eri puolilla Ranskaa, mutta jos viinejä haluaa vain maistella, enemmän niiden valmistukseen tutustumatta, sen voi tehdä ihan missä vain kun maassa käy. Varsinkin shamppanja, ranskalainen kuohoviini, jota aitona saa ainostaan Champagnen historiallisesta maakunnasta on ehdoton pakko jokaiselle viini rakastavalle Ranskassa käytäessä.

Ranskassa matkustaminen on todella helppoa myös ilman omaa autoa, koska kuljetuksen infrastruktuuri maassa on Euroopan parhaimpia. Myös majoitusvaihtoehtoja löytyy monenlaisia, jokaiselle kukkarolle sopivia, luksushotelleista pienempiin mutta ainutlaatuisiin hotelleihin, ja yksityismajoitukseen.

Matkustaminen Espanjassa:

Austria: Wien

Matkusta EspanjassaEspanja on ollut suomalaisten suosima matkakohde jo vuosikymmenien ajan. Eikä ihmekään, maassa on paljon nähtävää ja sää sopii auringonpalvojille erinomaisesti.

Matkustaminen Itävallassa:

Austria: Wien

Matkusta ItävallassaItävallan sijainti tekee maasta täydellisen matkakohteen sinulle, joka haluat nähdä paljon matkallasi, koska maa sijaitse Euroopan keskipisteessä, ja sieltä on helppo matkustaa mm. Sveitsiin, Italiaan ja Saksaan.