Porta San Giovanni

Travel Europe

Travel Europe: Belgium

Matkusta Itävallassa

Itävallan sijainti tekee maasta täydellisen matkakohteen sinulle, joka haluat nähdä paljon matkallasi, koska maa sijaitse Euroopan keskipisteessä, ja sieltä on helppo matkustaa mm. Sveitsiin, Italiaan ja Saksaan. Itävallasta käsin voit siksi joko tehdä useamman maan ”kierroksen”, tai sitten voit viettää koko lomasi Itävallassa, josta kyllä löytyy itsessäänkin paljon nähtävää.

Itävallassa maaseutu on todella kaunis ja maa onkin ehkä eniten tunnettu Alppi-maisemistaan, mutta maasta löytyy myös todella hienoja historiallisia nähtävyyksiä. Kuuluisat Alpit peittävät itse asiassa vain puolet Itävallasta, mutta suurin osa turisteista viihtyy tästä huolimatta hyvin eri talviurheilukeskuksissa, jotka ovat Itävallassa maailman huippuluokkaa. Matkailun huippu tapahtuu Itävallassa joulusta helmikuuhun.

Jos et kuitenkaan pidä erityisemmin talviurheilusta, Itävalta on myös suosittu niiden keskuudessa, jotka harrastavat esimerkiksi kiipeilyä, polkupyöräilyä tai vaellusta. Monet haluavat olla aktiivisia jollain tavoin samalla kun katsovat upeita maisemia, ja Itävallassa on hyvät edellytykset tähän.

Jos et lomallasi halua urheilla ollenkaan, se ei tietysti ole mikään pakko. Itävaltahan on tunnettu myös herkullisista leivoksistaan, kuten sacher-tortusta. Koska Itävalta on entinen Euroopan suurmahti, siellä on myös paljon historiallisia nähtävyyksiä. Suurin osa nähtävyyksistä löytyy pääkaupunki Wienistä, Salzburgista ja Linzistä, joka on myös se historiallinen kaupunki.

Omatoimimatkailijat suosivat Itävaltaa koska maassa on omatoimimatkailu tehty monilla tavoin helpoksi. Tämä huolimatta siitä haluatko matkustaa autolla (jos et tuo omaa autoa niin Itävallassa on helppo vuokrata auto matkan ajaksi) vai haluatko esimerkiksi vaeltaa vuorissa. Turvallisia vaellusreittejä joihin löytyy hyvä opastus löytyy Itävallasta paljon.

Matkustaminen Espanjassa:

Austria: Wien

Matkusta EspanjassaEspanja on ollut suomalaisten suosima matkakohde jo vuosikymmenien ajan. Eikä ihmekään, maassa on paljon nähtävää ja sää sopii auringonpalvojille erinomaisesti.

Matkustaminen Itävallassa:

Austria: Wien

Matkusta ItävallassaItävallan sijainti tekee maasta täydellisen matkakohteen sinulle, joka haluat nähdä paljon matkallasi, koska maa sijaitse Euroopan keskipisteessä, ja sieltä on helppo matkustaa mm. Sveitsiin, Italiaan ja Saksaan.