Porta San Giovanni

Travel Europe

Travel Europe: Belgium

Matkusta Italiassa

Italia on suosittu matkailumaa kahdesta suuresta syystä: Maantiede ja historia.

Maan sää on nimittäin sellainen että se viehättää monia, ja Italian historialliset nähtävyydet ovat todella upeita. Maassa on suuri määrä eri jäännöksiä aikaisemmista kulttuureista ja Italiassa ymmärretään arvostaa ja hyödyntää näitä ainutlaatuisia kohteita.

Etruskien taide, monet muistot roomalaisista, kuten Colosseum, Vatikaanin pyhät paikat ja monet muut asiat muistuttavat meitä alueen historiallisesta merkityksestä ja tekee maasta suositun matkailukohteen tänäkin päivänä.

Renessanssin aikana Italian kultuuriperintöä ja taidekokoelmaa kartutettiin entisestään ja tältäkin ajalta löytyy paljon nähtävää, monet taideteokset ja kaupungit Italiassa ovat nimittäin maailman hienoimpia edustajia renessanssin ajalta.

Kaiken historiallisen lisäksi Italiaa on siunattu monenlaisella kauniilla luonnolla, pohjoisen Alppimaisemista ja kauniista järvistä etelän ja rannikon hiekkarantoihin ja Sisilian ja Sardinian erikoisiin saariin. Italian maaseudulta löytyy suuria määriä kauniita oliivi- ja viinitarhoja, joiden tuotoksia voi toki maistella ympäri maailmaa, mutta paikan päällä kaikki maistuu paremmalta. Ja voihan olla niin, että saat maistaa myös jotain erikoista, jota ei vientimyyntiin viedäkään? Joka puolella Italiaa on myös kauniita linnoja ja muinaisjäännöksiä eri puolilla maaseutua, joten automatka Italiassa voi olla todella monipuolinen.

Useimmat Italian-matkustajat kuitenkin tulevat lomailemaan ilman omaa autoa, ja se käy totta kai myös mainiosti. Italian suurkaupungeissa riittää näkemistä myös niille, jotka eivät kaupungista halua poistua ollenkaan.

”Ikuisessa kaupungissa” Roomassa Colosseum ja Vatikaani ovat suosituimmat turistikohteet, mutta myös muut roomalaisjäännökset kuten Circus Maximum, Forum Romanum ja Pantheon sekä uudemmat tulokkaat kuten espanjalaiset portaat, Pietarinaukio, Fontana di Trevi ja Bocca della Verita (”Totuuden suu”) ovat näkemisen arvoisia.

Pohjoisessa sijaitseva miljoonakaupunki Milano taas tarjoaa Via Montenapoleone-ostoskadulla maailman parasta muotia, onhan Milano maailman muotikeskus. Myös maailmankuuluisa La Scala-ooppera sijaitsee Milanossa, kuten myös goottilainen tuomiokirkko Duomo. Santa Maria Delle Grazien kirkossa voi katsoa Leonardo da Vincin kuuluisinta taulua ”Pyhä ehtoollinen”.

Venetsia ei enempää esittelyä tarvitse, ja siksi se onkin yksi maailman ja Euroopan suosituimmista matkakohteista, eikä ainoastaan häämatkaa viettäville!

Firenze sen sijaan ei ole monille suomalaisille matkailijoille tuttu paikka, mutta maailman ehkä kaunein kirkko – Santa Maria del Fiore – sijaitsee itse asiassa täällä. Tämän lisäksi kaupungista löytyy suuri määrä muita kirkkoja ja palatseja sekä Guccin pääkonttori. Monet maailman parhaista taiteilijoista ovat asuneet Firenzessä, esimerkiksi Leonardo da Vinci, Michelangelo, Donatello ja Botticelli, ja sen näkee monella tavoin vielä tänäänkin Firenzessä.

Kaupungin taidemuseo Uffizi on yksi maailman parhaista.

Italiasta löytyy todellakin jotain jokaiselle!

Matkustaminen Espanjassa:

Austria: Wien

Matkusta EspanjassaEspanja on ollut suomalaisten suosima matkakohde jo vuosikymmenien ajan. Eikä ihmekään, maassa on paljon nähtävää ja sää sopii auringonpalvojille erinomaisesti.

Matkustaminen Itävallassa:

Austria: Wien

Matkusta ItävallassaItävallan sijainti tekee maasta täydellisen matkakohteen sinulle, joka haluat nähdä paljon matkallasi, koska maa sijaitse Euroopan keskipisteessä, ja sieltä on helppo matkustaa mm. Sveitsiin, Italiaan ja Saksaan.