Porta San Giovanni

Travel Europe

Travel Europe: Belgium

Matkusta Isossa-Britanniassa

Muun muassa rikas historia, luonnonkauneus, suuri määrä nähtävyyksiä ja Lontoon mahtava tarjonta tekee Isosta-Britanniasta todella suositun matkakohteen.

Iso-Britannia koostuu Englannista, Walesista, Skottlannista ja Pohjois-Irlannista, ja sen suurimpiin kaupunkeihin kuuluu kuuluisia paikkoja kuten aiemmin mainittu Lontoo, Liverpool, Manchester, Edinburgh, Glasgow, Cardiff ja Belfast.

Jotkut maailman ainutlaatuisimmista ja suosituimmista pienemmistä matkakohteista sijaitsevat myös ne Isossa-Britanniassa, kuten esimerkiksi Stratford-upon-Avon, Hadrian’s Wall ja Stonehenge.

Maa sopii siis sekä matkailijoille jotka haluavat suurkaupungin sykettä että niille, jotka nauttivat maaseudusta ja historiasta.

Myös Ison-Britannian maaseudulla ajeleminen on todella mukava elämys, koska monet Ison-Britannian pienistä kaupungeista ja kylistä ovat erittäin viehättäviä ja erillaisia kuin Suomessa. Omalla autolla matkustaminen, tai miksei auton vuokraaminen Isossa-Britanniassa voi siksi olla todella hyvä vaihtoehto.

Lontoo on kuitenkin Ison-Britannian turistikohteista suurin, eikä ihmekään, onhan kaupungissa nähtävyyksiä laidasta laitaan.

Kaupungin teatteritarjonta on legendaarinen, kuten myös ostosmahdollisuudet. Tämän lisäksi todella mahtava British Museum (jota suositellaan kaikille, eikä ainostaan sen johdosta että sisäänpääsy on ilmainen!), Madame Tussaudin vahakabinetti, Tower-linna, Big Ben, Westminster Abbey ja monet muut nähtävyydet sijaitsevat Lontoossa.

Lontoo on myös itsessään sen verran ainutlaatuinen että siellä voi käydä kaupungin itsensäkin vuoksi, vaikkei mitään nähtävyyksiä näkisikään. Toista samanlaista suurkaupunkia ei maailmassa ole, ja kaupunkia sanotaan myös maailman monikielisemmäksi, niin monta kieltä ja kansalaisutta edustavia ihmisi sieltä löytyy!

Isossa-Britanniassa matkustaessa on hyvä muistaa että hintataso on suhteellisen korkea ja että vaikka maa onkin monella tapaa viehättävä, se ei ole tunnettu ruokakulttuuristaan.

Varsinkin maaseudulla majoitusta on kuitenkin suhteellisen helppoa löytää hyvään hintaan, koska niin sanotut bed and breakfast-yksityismajoitukset ovat tavallisia, ja myös mukava vaihtoehto niille, jotka ovat kyllästyneet hotelleihin.

Isosta-Britanniasta on helppo mennä laivalla takaisin Skandinaviaan (ei kuitenkaan Suomeen) tai mantereelle, koska kuljetusyhteydet, sekä omalla autolla liikuttaessa että julkisia kulkuneuvoja käyttäen, ovat todella hyvät esimerkiksi Ranskaan tai Alankomaihin.

Matkustaminen Espanjassa:

Austria: Wien

Matkusta EspanjassaEspanja on ollut suomalaisten suosima matkakohde jo vuosikymmenien ajan. Eikä ihmekään, maassa on paljon nähtävää ja sää sopii auringonpalvojille erinomaisesti.

Matkustaminen Itävallassa:

Austria: Wien

Matkusta ItävallassaItävallan sijainti tekee maasta täydellisen matkakohteen sinulle, joka haluat nähdä paljon matkallasi, koska maa sijaitse Euroopan keskipisteessä, ja sieltä on helppo matkustaa mm. Sveitsiin, Italiaan ja Saksaan.